Pergolă bioclimatică din aluminiu, din lemn sau din fier?

Dacă crezi că terasa sau grădina/curtea ta ar avea nevoie de o pergolă, cu siguranță te afli într-un impas. Sunt multe tipuri de pergole din care trebuie să o alegi pe cea potrivită, de la pergola bioclimatică din aluminiu și până la cele clasice din lemn sau fier. Despre acestea îți vom vorbi noi în continuare.
Vrem să te poți bucura de statul afară, în natură, tot anul, nu doar în perioada caldă. Pentru că vara, pe cât e de frumoasă și însorită, pe atât de repede trece. Ba mai mult, chiar și în zonele călduroase mai plouă ocazional și ești nevoit să te ascunzi în interiorul casei. Bineînțeles, asta dacă nu îți dorești să riști vreo pneumonie.
Așadar, am pregătit o scurtă comparație pentru tine, ca să vezi care variantă este cea mai potrivită nevoilor pe care le ai: pergola bioclimatică din aluminiu, cea din lemn sau cea din fier? Fiecare dintre ele are anumite caracteristici particulare, care este foarte posibil să facă diferența atunci când vei face alegerea pergolei.
Pergolă bioclimatică din aluminiu, din lemn sau din fier?
Pergola bioclimatică de aluminiu
Pergola bioclimatică din aluminiu îți aduce o mulțime de beneficii. Mai întâi, află că te apără de ploaie, soare, vânt și zăpadă, cu ajutorul lamelelor sale ajustabile. Acestea se înclină, astfel încât să te ferească de soare și alte intemperii când sunt închise, și permit căldurii, respectiv aerului, să circule la deschidere. Totul se întâmplă cu o simplă apăsare de buton pe telecomandă sau chiar pe smartphone.
Pergola bioclimatică este poate cel mai rezistent tip de pergolă, deoarece nu rugineste în timp și nici nu întâmpină alte dificultăți, indiferent de vremea de afară la care este supusă. De altfel, un punct forte al pergolei din aluminiu este că se întreține foarte ușor.
Ea nu necesită reparații, vopsit ori diferite tratamente. Este de ajuns să fie spălată din când în când cu apă și săpun. Asta doar dacă se adună prea mult praf sau rămân urme uscate de la stropii de ploaie.
Un alt aspect cel puțin interesant în ceea ce privește pergola bioclimatică din aluminiu este acela că poate fi adaptată cu senzori de vânt sau ploaie, iluminare interioară și încălzire pentru sezonul rece. E tentant, nu-i așa?
În plus, pergola se ajustează în funcție de spațiul de care dispui și are un design extrem de modern, prietenos și atractiv.
Singura considerată slăbiciune a pergolei bioclimatice din aluminiu este prețul. Acesta este ceva mai mare decât la celelalte tipuri de pergole. Dacă ne întrebi pe noi, funcționalitățile sale suplimentare merită fiecare bănuț.
Pergola din lemn
Pergola din lemn conferă aspectul acela clasic, mult îndrăgit. Ea poate fi decorată cu viță de vie, de exemplu, pentru a crea un peisaj de basm în care totul este posibil. Cu toate acestea, pergola necesită îngrijiri speciale… în cazul în care vrei să te bucuri de ea o lungă perioadă de timp și să o ferești de insecte, tot felul de stricăciuni și vreme rea.
Pergola de lemn nu este la fel de rezistentă precum cea bioclimatică din aluminiu. Anii își spun cuvântul în evoluția ei, inclusiv dacă o vopsești și o cureți cu regularitate, la fiecare doi ani. Este simplă, fără prea multe avantaje specifice, fapt care determină și un preț puțin mai scăzut.
Această pergolă îți acordă posibilitatea de a o vopsi în culorile care se potrivesc cel mai bine cu ambientul. Poți solicita fără niciun inconvenient sprijinul unui designer de exterioare în acest sens.
Pergola din fier
Am ajuns și la pergola din fier. Aceasta este poate cea mai puternică dintre toate categoriile enumerate. Să ne înțelegem, nu ne referim la rezistență, unde o întrece cu detașare pergola bioclimatică din aluminiu. Este vorba despre greutate, mai precis. Pergola de fier este masivă și prezintă provocări la mutare, iar apoi mai ales la montare.
Fierul este un material destul de pretențios și trebuie îngrijit cu atenție. Dacă nu te ocupi cum se cuvine de pergola din fier, te va surprinde neplăcut. Te poți aștepta să ruginească sau să apară alte asemenea probleme.
Totuși, ea are o anumită prestanță. E impunătoare, ceea ce poate pune în valoare designul ales, dar trebuie să îți asumi o atentă „supraveghere”. În ceea ce privește îngrijirea, la fel ca lemnul, și fierul necesită vopsit și tratat.
Ce tip de pergolă ți se pare cea mai avantajoasă sau, mai bine zis, pe care ai lua-o chiar acum acasă? Înainte de a te decide, te sfătuim să intri la categoria de pergole din catalogul nostru și să analizezi pergolele bioclimatice din aluminiu pe care le avem acolo.
Vei putea să observi toate specificațiile tehnice și să constați, după aceea, că există cu adevărat un raport excepțional între calitate și preț.
La Virtuoso, facem tot posibilul să le acordăm clienților noștri produse premium la un preț accesibil pentru toate buzunarele. Asta nu înseamnă că facem rabat de la calitatea materialelor utilizate. Doar căutăm constant soluții pentru a livra în cele mai bune condiții.
Dă-ne un email la virtuoso.comenzi@stift.ro, pentru mai multe informații, sau fă-ne o vizită în showroom-urile și depozitele din toată țara: București/Otopeni, Focșani, Vaslui, Arad, Bacău, Buzău, Sibiu, Suceava, Constanța, Brașov, Iași, Craiova, Cluj, Timișoara și Chișinău.